Warning: A non-numeric value encountered in /www/htdocs/kastan/includes/top_menu_pdf.php on line 17

Warning: A non-numeric value encountered in /www/htdocs/kastan/includes/top_menu_pdf.php on line 17
[ home ]
Bureau & mensen

Woltjer Berkhout Architecten is in 2008 opgericht door Jaco Woltjer en Tom Berkhout. Het komt voort uit Jaco Woltjer Architect.

geschiedenis
Jaco Woltjer studeerde aan de HTS in Groningen en aan de TU Delft. Hij onderbrak zijn studie om bij Renzo Piano Building Workshop in Italië mee te werken aan de realisatie van het Science Center in Amsterdam. Zijn studie in Delft ronde hij af met het winnen van de Archiprix, de prijs voor het beste Nederlandse afstudeerplan in 2000. Hierna werkte hij 5 jaar voor Sjoerd Soeters bij Soeters Van Eldonk architecten, waar hij zich met name bezig hield met projecten op stedebouwkundige schaal. In 2000 startte hij zijn eigen bureau en vanaf 2005 was hij hier full-time in werkzaam.

Tom Berkhout studeerde in Delft en Barcelona. Bijzondere interesse heeft


hij in het raakvlak van architectuur en landschapsarchitectuur. In 1996 ronde hij cum laude zijn studie in Delft af. Hierna werkte hij 8 jaar voor Pi de Bruijn bij de Architekten Cie aan diverse kantoorgebouwen, woningen en winkelcentra. Vervolgens stapte hij over naar architectenbureau Cepezed, waar hij zich het industrieel bouwen in staal- en glasconstructies eigen maakte. Sinds 2006 werkt hij met Jaco Woltjer samen aan een aantal projecten. De chemie leidt tot de oprichting van woltjer berkhout architecten.

collega's
(door de jaren heen)
Michiel Janssen, Casper Vos, Maarten van Tuyl, Joep Mollink, Daniel Peters, Fausto Savoretti, Rob Aben, Simone de Groot, Patrick mcCabe, Tjalling Zondag, Ben Luteijn, Joop Steenkamp, Pieter de Bruyn-Kops, Hans Kuiper, Arjen Zaal, Jonathan Hibma, Adrian Beiche.