Kantoor Essent

Den Bosch
24.000m² kantoren nieuwbouw
12.000 m² kantoren renovatie
605 parkeerplaatsen
2005-2007
iov. Essent Facilities

architect: de Architekten Cie;
Pi de Bruijn met Tom Berkhout, O. Sarafopoulos, A. v.d. Hoek,
M. van Aalderen, M. Stramezzi, G. Friedman

Landschapsontwerp: Buro Sant en Co.

Het bestaande gebouw is met 24.000 m² kantoor uitgebreid. In plaats van een nieuw gebouw naast het oude, is gekozen om oud en nieuw samen te laten smelten tot één geheel.

Over de lengteas van het gebouw worden vanuit de ‘mainstreet’ alle functies en liftkernen ontsloten. De ontmoeting tussen oud en nieuw wordt gedramatiseerd met een aantal loopbruggen.

Wat ooit een donkere binnentuin was, vormt nu het hoogtepunt van het complex: het glasoverkapte atrium. Deze vormt de centrale ontmoetings- plek van het bedrijf en huisvest het vergadercentrum en restaurant.